Efektet Qetësuese të Kamomilit

Kamomili është më shumë sesa thjesht një çaj qetësues. I njohur për cilësitë e tij qetësuese dhe relaksuese, ai ndihmon në zbutjen dhe ushqimin e lëkurës së thatë dhe të irrituar. Përmban nivele të larta të përbërësit të pasur ushqyes organik Azulene, i cili i jep lagështi lëkurës. Zbut dhe hidraton sipërfaqen e lëkurës duke krijuar një shtresë të lëmuar mbrojtëse, duke e mbrojtur atë nga dëmtimet e mëtejshme. Ekstrakti i kamomilit ka shumë veti të fuqishme të kujdesit të lëkurës. Ai është anti-inflamator, anti-fungal, anti-bakterial dhe anti-septik. Ekstrakti gjithashtu përmban vajra esenciale dhe antioksidantë. Për më tepër, është hipoallergjik dhe ndihmon në zvogëlimin e acarimit të lëkurës duke neutralizuar radikalet e lira.

Ekstrakti i kamomilit përmban flavonoide aktive dhe përbërës të vajit esencial, të cilat janë shumë të dobishme për kujdesin e lëkurës. Ekstraktet e kamomilit lëshojnë histamina që luftojnë inflamacionin dhe radikalet e lira. Gjithashtu përmirëson ndjeshëm rrjedhjen e gjakut e cila qetëson lëkurën e irrituar.

Meqenëse kamomili vepron si një anti-inflamator i fortë, është shumë efektiv për llojet e ndjeshme të lëkurës dhe të prirur ndaj akneve. Një nga simptomat më të zakonshme të dukshme të akneve është inflamacioni, të cilin kamomili e zvogëlon me vetitë e tij të pasura me antioksidantë. Për shkak se kamomili është aq i pasur me antioksidantë, ndihmon në zvogëlimin e inflamacionit të akneve, plasjeve dhe plagëve të vogla në sipërfaqen e lëkurës. Përveç kësaj, kamomili i shtohet kremrave në mënyrë që të qetësojë dhe lehtësojë gjendjet e ndryshme të lëkurës.

Kamomili është një anti-fungal natyral, anti-bakterial dhe anti-septik që ka aftësi të shkëlqyera. Ndihmon për të luftuar dhe bllokuar irrituesit duke eleminuar radikalet e lira që dëmtojnë lëkurën tuaj dhe përshpejtojnë procesin e plakjes. Kamomili është përdorur në mënyrë terapeutike për të trajtuar toksicitetin e oksigjenit. Chamazulen, përbërësi aktiv në kamomil, është testuar dhe vërtetuar se lufton radikalet e lira kur aplikohet në mënyrë topike.

Kamomili është një përbërës i zakonshëm në shumë produkte hidratuese të lëkurës për shkak të vetive të tij natyrore të ndriçimit të lëkurës. Mund të kontribojë në një shkëlqim të shëndetshëm të lëkurës pasi rikthen ekuilibrin natyror të lagështisë së lëkurës. Kamomili gjithashtu ndihmon në rritjen e aftësisë së produkteve të tjera të kujdesit të lëkurës për të depërtuar në lëkurë, duke shtuar efektivitetin e tyre.

Për shkak të të gjitha këtyre vetive, kamomili është një nga përbërësit më të mirë për t’u përfshirë në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës pavarësisht nga lloji i lëkurës tuaj. Kamomili është i shkëlqyeshëm për lëkurën e prirur ndaj akneve, lëkurën e thatë dhe zonat që kanë njolla ose plagë të vogla. Një përbërës i gjithanshëm që ndihmon çdo lloj lëkure.

Sekreti i Poligonumit
Gjalpi Shea në Kozmetikë

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Navigation
Close

My Cart

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Already got an account?

Close

Close

Categories