Vitamina C dhe funksionet e saj në parandalimin e akneve

Aknet mund të shkaktohen për shkak të një game të gjerë faktorësh siç janë çekuilibri hormonal, sistemi imunitar i dobësuar, alergjitë, etj. Për këtë arsye, ushqimi i lëkurës suaj me vitaminat e duhura është e një rëndësie të madhe për të shmangur këto shpërthime të padëshiruara. Këtu hyn vitamina C e cila luan një rol jetësor dhe kujdeset për disa nga shkaqet themelore që shkaktojnë shpërthime akneike.

Vitamina C është një antioksidant i fuqishëm i cili forcon sistemin tuaj imunitar dhe ndihmon në rigjenerimin e lëkurës. Ajo luan një rol kryesor në promovimin e shërimit, rritjes dhe riparimit të indeve në të gjithë trupin. Gjithashtu punon në mënyrë efikase për të rritur prodhimin e kolagjenit, i cili përshpejton aftësinë e lëkurës për të shëruar vetë. Teksa vitamina C mbron lëkurën nga dëmtimi i radikalëve të lirë, ndihmon në rigjenerimin e lëkurës, ajo gjithashtu konsiderohet të jetë efektive në trajtimin e akneve cistike.

Kolagjeni është një proteinë që gjendet në pjesë të ndryshme të trupit si kockat, enët e gjakut, muskujt dhe lëkurë. Megjithatë, trupi juaj fillon të humbasë kolagjen me kalimin e moshës, gjë që e bën lëkurën të humbasë elasticitetin e saj. Vitamina C promovon sintezën e kolagjenit, si dhe ndihmon në trajtimin e akneve.

Skuqja e akneve është rezultat i inflamacionit të shkaktuar për shkak të shpërthimeve akneike. Vitamina C ka veti të forta anti-inflamatore të cilat mund të ndihmojnë në zvogëlimin e skuqjes. Përveç kësaj, ajo e mban lëkurën të hidratuar dhe ndihmon në përmirësimin e tonit të lëkurës.

Për shqetësimet që mund të keni përdorni linjen Vitapair C. Linja është përpunuar me përpikëri duke përdorur një metodë fermentimi që nxjerr ekstraktet natyrore për 24 orë. Kjo siguron që formula është e butë, por dhe efektive. Përmban Vitaminën C dhe E, si dhe ekstraktin Centella Asiatica për efekt zbardhues të lëkurës dhe për një lëkurë me pamje të shëndetshme dhe elastike.        

Mënyra si helmi i bletës do të ndryshojë rutinën tuaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close My Cart
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Categories